19.september.2019

Info etter månedsmøte med bedriften september 2019

fb

 
En info som omhandler TMS, lærlinger i teknisk-avd/maritim, Daily Safety Leder, innleie av kranfører, PPMS, oljebasert boreslam, Medhelp, VO seminar og Helikopterhåndtering på Invisible.
20130508-182909858

Training Management Solutions (TMS)
Det har blitt besluttet at TMS i MDN er utsatt inntil videre, slik at man ser hvordan GBS blir seende ut i MDN. I praksis betyr dette at kursavdelingen i MDN består som den gjør inntil videre. MAF mener uansett at dette er oppgaver som skal gjøres i MDN. 


Invincible- "Daily Safety Leader"
Her har nå bedriften fått sjekket ut det som vi mente var vanskelig å gjennomføre, og at dette nå fjernes fra teknisk avdeling, men at de beholder ordningen for dekk og drilling. Dette gjelder da som sagt kun for Mærsk Invincible. 


Lærlinger i teknisk-avd/maritim avdeling
Vi kan opplyse om bedriften vil i neste uke ta dette opp i HR-Forum i Ulsteinvik. Her møtes de fleste HR-avdelingene fra vårt område, der MDN vil lufte sine/våre ideer om hvordan man kan få en slik ordning på plass. De har det allerede på faste installasjoner, men vi vet at det er andre aktører som må stå for ansvaret på land.
Det har blitt sagt at våre Rig. Manager i utgangspunktet er positive til dette.


Innleie av kranfører på Interceptor
Siste info som var nok så detaljert i vårt syn på denne saken, så stilte vi flere spørsmål til bedriften i den forbindelse. Disse er ikke besvart og vi vil komme med mer info så snart som mulig. 


Nytt People Performance Management system
Bedriften informerte om at det blir ett nytt system for medarbeidersamtaler og vurderinger for den enkelte ansatte i Mærsk Drilling.
Her hos oss i Mærsk Drilling Norge blir det innført offshore med en gang. Alle ledere i firmaet skal på kurs i dette. De store forskjellene fra tidligere system er at man blir ikke rangert fra 1-5, og at man kan faktisk denne gang evaluerer sin nærleder. Vi kommer med mer info. 
For kontoret i Norge så starter dette fra nyttår.


Medhelp
Det har nylig vært ett møte som skulle evaluere Medhelp og nytten av dette. Vi fikk opplyst i møte at Medhelp IKKE var der for å få ned sykefraværet. Dette var helt nytt for oss, og kanskje enda en større grunn for å avvikle hele ordningen. Så om det ikke skulle få ned sykefraværet, hva er det Medhelp gjør? 
Det har en 24 timers tilgjengelighet for de ansatte, man kan få ut en masse statistikker og det er ett verktøy som skal sørge for at din nærleder ringer til deg når han skal, ihht en oppfølgingsplan. Sikkert flere ting også, men sykefraværet er det andre som skal ta seg av.
Når dette er sagt så er det ønskelig fra alle på kontoret, MAF mener uansett at dette er arbeid som burde vært utført av folk i MDN.


Helikopterhåndtering på Invinsible
For at undgå planlagt overtid og dermed ekstra arbeidsbelastning for Medics og Hotel administratorer, har bedriften besluttet sig for at det uden for normal arbejdstid bliver boredekksarbeidere som tager imod helikoptere, med de opgaver som som følger. Derfor sendes der nu 18 boredekksarbeidere på DaWinci kurs.  Der lægges op til fleksible ordninger om bord. 


Praktisering av avtalen om oljebasert boreslam
Som tidligere nævnt ønsker bedriften at genforhandle vores aftale om oljebasert boreslam fra april 2009.
Bedriften finder det ikke rimeligt at stillingen Operator Drilling, fortsat skal sammenlignes med DFO, og dermed få ulempetillegg fra det tidspunkt hvor oljebasert boreslam bliver lastet i pittene og indtil det er borte fra riggen og pittene er rengjort. 
Bedriften begrunder dette med at Operator Drilling ikke har samme jobfunktioner i pittene som en DFO. De mener derfor at Operator Drilling skal kompenseres på lige linje med andre stillinger ombord som kommer i kontakt med oljebasert boreslam.
Såfremt vi ikke kan blive enige om en ny aftale, så ønsker bedriften at opsige den nuværende, således at vi kun vil henholde os til tarifavtalens punkt 6.5


Vo seminar
Frode, Bår og Jørn deltager alle på Vo-seminaret som afholdes på Clarion Energy d 24-26 September 2019. Vi ser frem til at mødes med alle de Vo'er som deltager, og forventer mange gode diskussioner.
IMG_1758
24.mai.2023

Lønnsoppgjøret 2023- offshore

Brudd i lønnsoppgjøret for offshoreansatte
Les mer
Lønnsoppgjøret 2023- offshore
348356015_551782847161039_2357673868699056871_n
23.mai.2023

Lønnsoppgjøret 2023

Da har tariffoppgjøret for offshore startet
Les mer
Lønnsoppgjøret 2023
shutterstock_125822267
18.mai.2023

Generell info mai-23

En info omkring norske kontrakter, sykefraværsprosjekt, personopplysninger, lærlinger, lønnsregulering onshore/offshore.
Les mer
Generell info mai-23
Nyt%20pas%20forside
12.mai.2023

Opplysninger til Noble USA ---OPPDATERT 16.MAI---

Det har kommet mailer fra agent som ber om personlige opplysninger- BEDRIFTEN VIL INFORMERE-
Les mer
Opplysninger til Noble USA ---OPPDATERT 16.MAI---
IE%20logo%20midt-farge-firkant
11.mai.2023

Medlemsundersøkelse

Delta i Industri Energi´s Medlemsundersøkelse 2023
Les mer
Medlemsundersøkelse
20120116-104534864
26.april.2023

Internasjonale kontrakter

Det skal avholdes forhandlinger omkring overgang fra internasjonale kontrakter til ansettelse i Norge
Les mer
Internasjonale kontrakter
}, []);