18.oktober.2023

Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023

fb

 
Her er brev sendt ut til alle ansatte i Noble Drilling Norge as
Noble_Corporation_Logo

Kjære kollegaer 17 Oktober 2023

Jeg deler dette nyhetsbrevet for å gi en oppdatering angående kontraktssituasjonen for våre operasjoner i Norge.

Som dere nok er klar over, tegner 2024 seg som et utfordrende år. Den forventede oppgangen i aktivitet, slik den ble spådd av analytikere for ett år siden, har latt vente på seg. Det er likevel verdt å merke seg at vi har en betydelig økning i aktivitet utenfor Norge som en indikasjon på hva som kommer.

Når vi ser frem mot 2025 og videre så har vi etablert dialog med flere operatører som planleg- ger prosjekter i Norge som passer våre rigger, jeg er trygg på at vi vil vinne kontrakter her.

Vår allianse med AkerBP har vist seg å være en suksess for alle parter, med både Noble Invincible og Noble Integrator som leverer fremragende resultater.
Dette holder ikke bare AkerBP tilfreds, men gir oss også muligheten til å holde riggene våre varme i Åmøyfjorden under kortere perioder uten aktivitet, noe som skaper en vinn-vinn-situa- sjon. Som en del av denne alliansen er vi også forpliktet til å optimalisere crew sammensetning basert på kompetanse og erfaring, inkludert HPHT/MPD og andre krav, noe som vil medføre noen justeringer.

Noble Invincible (Alliansekontrakt med AkerBP til 2027):

2023: Pågående arbeid for AkerBP
Potensielt uten aktivitet fra Mai 2024, AkerBP jobber aktivt med å minimere dette tidsvinduet, og per nå ser det ut til å kunne reduseres til 3-4 måneder. Vi utforsker alle alternativer for å lukke dette gapet, inkludert muligheten for Åmøyfjorden.

Noble Integrator (Alliansekontrakt med AkerBP til 2027):

2023: Kontrahert med AkerBP og utfører prosjekter i Åmøyfjorden.
2024: Letebrønn for Harbour Energy, etterfulgt av direkte arbeid for AkerBP på Alvheim Deep, deretter Fenris som strekker seg inn i 2025.

Inspirer bemanning (Repsol, Yme):

Det nåværende boreprogrammet estimeres å bli avsluttet i februar 2024.
Noble har tilbudt å forlenge den nåværende kontrakten, som utløper i april 2024. Imidlertid har Repsol valgt å bytte kontraktør, identiteten til den nye kontraktøren er fortsatt ukjent.
Pågående samtaler med Repsol tar sikte på å utforske om denne overgangsprosessen vil inklu- dere en virksomhets overdragelse, som eventuelt gir våre mannskapsmedlemmer muligheten til å gå over til den nye entreprenøren.
Når Repsol kunngjør den nye kontraktøren, vil vi starte samtaler. Noble-foreningsrepresentanter vil være invitert fra begynnelsen.

Jeg skulle ønske jeg kunne gi mer konkrete opplysninger i dette nyhetsbrevet, spesielt angående Inspirer bemanning samt ledig periode for Invincible. Disse prosessene tar tid, og jeg ønsker å forhindre rykter ved å dele den nåværende statusen. Flere oppdateringer vil komme i denne sammenheng.

Til slutt vil jeg gi en stor takk og klapp på skulderen til alle for den innsats og resultater som er levert det siste året.

Med vennlig hilsen,

Erik Evensgaard

Operations Manager Norway

LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
shutterstock_186766919
20.oktober.2023

NAF info oktober 23

En info om kontraktsituasjonen, rigg-besøk, rett til å gå i land, helseforsikring, røykdykkertest, privat telefonbruk, tilskudd til vernebriller og tillitsvalgtkonferanse.
Les mer
NAF info oktober 23
Noble_Corporation_Logo
18.oktober.2023

Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023

Her er brev sendt ut til alle ansatte i Noble Drilling Norge as
Les mer
Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023
}, []);