15.mai.2024

NAF info Mai 2024

fb

 
Litt om Lønnsoppgjøret, Inspirer, Travel Policy, Helseforsikring, Fagbrev og Internasjonalt ansatte.
maersk-drilling-hardware-page
Vi har hatt månedsmøte med bedriften denne uken.
Mye av tiden opp mot HR går nå med på å finne løsninger for Inspirer. Dette gjør at vi også har noen saker som ikke har blitt løst der vi venter på svar fra bedriften.
 
Lønnsoppgjøret 2024
Neste uke så starter vårens vakreste eventyr, eller lønnsoppgjøret som det også heter. Bår Inge Pedersen og Frode Larsen fra AU representerer NAF ved forhandlingene. Vi har levert våre krav til IE og alt som vi har samlet oss om på tariffkonferansen som alle klubbene deltok i blir overlevert arbeidsgiverne på onsdag 22. Mai. Oppdateringer kommer fortløpende.
 
Inspirer
Som sagt så gjentar vi vårt overordnede mål i denne saken som har vært å redde arbeidsplasser, at alle skulle ha en å gå til. Vi har full forståelse for at den usikkerheten som nå råder for råde de fast ansatte og de som går på andre kontrakter, men vi kan forsikre om at det arbeides for å få på plass løsninger. Virksomhetsoverdragelse har vi skrevet om flere ganger og den usikkerheten knyttet opp mot dette. Vi kan forsikre om at vi er i dialog med alle parter i denne saken, bedriften, Odfjell klubben i IE, IE sentralt samt advokater både innenfor og utenfor IE. Å få på plass en løsning er høyt prioritert. Vi håper på en avklaring snart.
Det går ellers rykter ute på riggene om at Noble og Odfjell er enige om en løsning og at det nå skal være opp til fagforeningene... Man skal ikke tro på alt man hører, men det vi kan si, er at alle skal ha en jobb og at det må i så fall være en del av løsningen.
 
Travel Policy
Det har det kommet noen henvendelser på. Det er punkt 2 om dette med de 3 timene som medlemmene spør om.
Svaret er at man kan ikke forlange business billetter ved hjemreise dersom det finnes billigere billetter innenfor de neste 3 timene. Det betyr også at om det kun er de dyre billettene som er tilgjengelige innenfor dette tidsrommet, så skal man få disse, man skal ikke være nødt til å vente utover de 3 timene bare fordi det skal spares og man kommer mye senere hjem som følge av at bedriften da ikke vil bestille en dyr tilgjengelig billett innenfor de 3 første timene.
Felles taxi fra heliport til hotell som er forhåndsbetalt er vist vanskelig å få til. Her må man bare legge ut og skrive det på reiseregning. Det er også nødvendig å legge frem kvitteringer på offentlig transport, så det er sagt.
Minner ellers om pkt 13.1 i vår tariffavtale som sier noe om at ansatte med reiseutgifter over NOK 500,- for tur/retur reise fra hjemsted til heliport kan få et reiseforskudd tilsvarende det dobbelte av prisen for tur/retur reisen.
 
Helseforsikring
Dette arbeides det videre med og vi har store forhåpninger til at dette kommer i løpet av sommer/høst.
 
Fagbrev for utenlandske medlemmer.
Denne saken har vi beskrevet veldig godt tidligere. Vi har sagt at dette ligger nå på departements nivå og det ville ta tid før det kunne komme en avklaring. En liten oppdatering denne gangen er at vi har fått ny kunnskapsminister i dagens regjering, og at dette nå ligger på hennes bord. IE har gjort en god jobb her med å argumentere for at dette må man få til en løsning på, slik at man ikke må ha en norsk bostedsadresse for å kunne få avlegge fagbrev i Norge.
 
Norske kontakter for internasjonalt ansatte.
Her kan vi bare opplyse om at vi avventer våre innspill og bedriften vil ta disse inn i forslaget til protokoll, så snart som mulig. 
 
Lønnsoppgjør for de landansatte.
Dette er nå ferdig og vi la oppgjøret i Frontfaget til grunn. Vi fikk det vi krevde og kan si oss fornøyd.
Det betyr at alle medlemmene er garantert minimum 5,2%.
 
shutterstock_186766919
05.juni.2024

Inspirer- juni -24

Hva skjedde egentlig?
Les mer
Inspirer- juni -24
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
04.juni.2024

Inspirer- Avtale signert

På fredag den 31.05.2024, ble protokollen om Inspirer signert mellom Noble Drilling Norge AS(Noble) og Odfjell Technology (Odfjell).
Les mer
Inspirer- Avtale signert
IMG_2951
29.mai.2024

Lønnsoppgjøret offshore 2024

Hva fikk vi egentlig?
Les mer
Lønnsoppgjøret offshore 2024
IMG_1759
29.mai.2024

Inspirer mai 2024

Noble innkaller til teams møte for alle ansatte ombord på Inspirer
Les mer
Inspirer mai 2024
IMG_1756
24.mai.2024

Lønnsoppgjøret 2024- offshore

Enighet i oppgjøret
Les mer
Lønnsoppgjøret 2024- offshore
348356015_551782847161039_2357673868699056871_n
22.mai.2024

Lønnsoppgjøret 2024

Tariffoppgjøret for offshore har startet
Les mer
Lønnsoppgjøret 2024
}, []);