19.september.2019

Info etter månedsmøte med bedriften september 2019

fb

 
En info som omhandler TMS, lærlinger i teknisk-avd/maritim, Daily Safety Leder, innleie av kranfører, PPMS, oljebasert boreslam, Medhelp, VO seminar og Helikopterhåndtering på Invisible.
20130508-182909858

Training Management Solutions (TMS)
Det har blitt besluttet at TMS i MDN er utsatt inntil videre, slik at man ser hvordan GBS blir seende ut i MDN. I praksis betyr dette at kursavdelingen i MDN består som den gjør inntil videre. MAF mener uansett at dette er oppgaver som skal gjøres i MDN. 


Invincible- "Daily Safety Leader"
Her har nå bedriften fått sjekket ut det som vi mente var vanskelig å gjennomføre, og at dette nå fjernes fra teknisk avdeling, men at de beholder ordningen for dekk og drilling. Dette gjelder da som sagt kun for Mærsk Invincible. 


Lærlinger i teknisk-avd/maritim avdeling
Vi kan opplyse om bedriften vil i neste uke ta dette opp i HR-Forum i Ulsteinvik. Her møtes de fleste HR-avdelingene fra vårt område, der MDN vil lufte sine/våre ideer om hvordan man kan få en slik ordning på plass. De har det allerede på faste installasjoner, men vi vet at det er andre aktører som må stå for ansvaret på land.
Det har blitt sagt at våre Rig. Manager i utgangspunktet er positive til dette.


Innleie av kranfører på Interceptor
Siste info som var nok så detaljert i vårt syn på denne saken, så stilte vi flere spørsmål til bedriften i den forbindelse. Disse er ikke besvart og vi vil komme med mer info så snart som mulig. 


Nytt People Performance Management system
Bedriften informerte om at det blir ett nytt system for medarbeidersamtaler og vurderinger for den enkelte ansatte i Mærsk Drilling.
Her hos oss i Mærsk Drilling Norge blir det innført offshore med en gang. Alle ledere i firmaet skal på kurs i dette. De store forskjellene fra tidligere system er at man blir ikke rangert fra 1-5, og at man kan faktisk denne gang evaluerer sin nærleder. Vi kommer med mer info. 
For kontoret i Norge så starter dette fra nyttår.


Medhelp
Det har nylig vært ett møte som skulle evaluere Medhelp og nytten av dette. Vi fikk opplyst i møte at Medhelp IKKE var der for å få ned sykefraværet. Dette var helt nytt for oss, og kanskje enda en større grunn for å avvikle hele ordningen. Så om det ikke skulle få ned sykefraværet, hva er det Medhelp gjør? 
Det har en 24 timers tilgjengelighet for de ansatte, man kan få ut en masse statistikker og det er ett verktøy som skal sørge for at din nærleder ringer til deg når han skal, ihht en oppfølgingsplan. Sikkert flere ting også, men sykefraværet er det andre som skal ta seg av.
Når dette er sagt så er det ønskelig fra alle på kontoret, MAF mener uansett at dette er arbeid som burde vært utført av folk i MDN.


Helikopterhåndtering på Invinsible
For at undgå planlagt overtid og dermed ekstra arbeidsbelastning for Medics og Hotel administratorer, har bedriften besluttet sig for at det uden for normal arbejdstid bliver boredekksarbeidere som tager imod helikoptere, med de opgaver som som følger. Derfor sendes der nu 18 boredekksarbeidere på DaWinci kurs.  Der lægges op til fleksible ordninger om bord. 


Praktisering av avtalen om oljebasert boreslam
Som tidligere nævnt ønsker bedriften at genforhandle vores aftale om oljebasert boreslam fra april 2009.
Bedriften finder det ikke rimeligt at stillingen Operator Drilling, fortsat skal sammenlignes med DFO, og dermed få ulempetillegg fra det tidspunkt hvor oljebasert boreslam bliver lastet i pittene og indtil det er borte fra riggen og pittene er rengjort. 
Bedriften begrunder dette med at Operator Drilling ikke har samme jobfunktioner i pittene som en DFO. De mener derfor at Operator Drilling skal kompenseres på lige linje med andre stillinger ombord som kommer i kontakt med oljebasert boreslam.
Såfremt vi ikke kan blive enige om en ny aftale, så ønsker bedriften at opsige den nuværende, således at vi kun vil henholde os til tarifavtalens punkt 6.5


Vo seminar
Frode, Bår og Jørn deltager alle på Vo-seminaret som afholdes på Clarion Energy d 24-26 September 2019. Vi ser frem til at mødes med alle de Vo'er som deltager, og forventer mange gode diskussioner.
LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
shutterstock_186766919
20.oktober.2023

NAF info oktober 23

En info om kontraktsituasjonen, rigg-besøk, rett til å gå i land, helseforsikring, røykdykkertest, privat telefonbruk, tilskudd til vernebriller og tillitsvalgtkonferanse.
Les mer
NAF info oktober 23
Noble_Corporation_Logo
18.oktober.2023

Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023

Her er brev sendt ut til alle ansatte i Noble Drilling Norge as
Les mer
Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023
}, []);