01.desember.2020

Teams møte angående karantene og kompensasjon

fb

 
MAF hadde sist fredag Teams møte der alle medlemmene var invitert.
shutterstock_221724718
Delte dette i to, der det ble et møte på skandinavisk og engelsk. 

Basert på tilbakemeldinger og at dette var en ny måte å få ut informasjon på og vi vil nok prøve å bruke dette flere ganger.

Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i IE og Jørn Erik Bøe, forbundssekretær i IE deltok.

Her fikk medlemmene en oppdatering på hva IE hadde gjort i sakene som omhandler karantene og kompensasjon i forbindelse med den pågående pandemien, SARS-CoV-2 viruset.

Lill-Heidi kunne fortelle om det arbeide som har foregått i kulissene den seneste tiden for å få partene i arbeidslivet til kunne samles om å kreve like regler og ikke minst få redusert karantenetiden. Dette har vært krevende å få alle sine ønsker og krav oppfylt.
Her har IE fått samlet Norsk olje og Gass, Norsk Industri og Norges Rederiforbund og de sendte torsdag kveld et felles brev til Helseminister Bent Høie der de ber om vår næring får tilpasset karantene nivået til vår næring. Fellesforbundet har også skrevet under på dette brevet.

Vårt krav har hele tiden vært at vi ville ha tilbake unntaket med 5 dager og 2 negative tester etter ankomst Norge, men vi vet at det som denne gruppen er enige om er 6 dager og 2 tester.

Jørn Erik Bøe orienterte om den kollektive tvisten som nå er under bearbeidelse av LO advokaten. I hovedtrekk så er IE sin påstand at dette innebærer begrensninger i den ansattes mulighet å selv bestemme over sin egen fritid, og at dette utløser etter forbundets oppfatning, rett til kompensasjon. 
Vi håper på en rask avklaring.

Vi får mange henvendelser på dette med at de som bor i Norge kan reise ut uten å sitte i karantene, selv om det kommer fra områder i Norge som har et hardere smittetrykk en der en selv kommer fra. Dette har MAF stor forståelse for, og vi må vel bare si at det er lite fornuft og logikk i dette. Selv om Mærsk nå tester all Norske også og at det må ha en test som er maks 48 timer gammel før utreise, så er det ikke vanskelig å skjønne at det blir ord som frustrasjonen, urettferdig og diskriminerende.

Det er uansett den enkelte operatøren som i den siste ende bestemmer hvordan karantene utover de nasjonale reglene skal være, og her stopper altså vår innflytelse.
LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
shutterstock_186766919
20.oktober.2023

NAF info oktober 23

En info om kontraktsituasjonen, rigg-besøk, rett til å gå i land, helseforsikring, røykdykkertest, privat telefonbruk, tilskudd til vernebriller og tillitsvalgtkonferanse.
Les mer
NAF info oktober 23
Noble_Corporation_Logo
18.oktober.2023

Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023

Her er brev sendt ut til alle ansatte i Noble Drilling Norge as
Les mer
Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023
}, []);