01.desember.2020

Teams møte angående karantene og kompensasjon

fb

 
MAF hadde sist fredag Teams møte der alle medlemmene var invitert.
shutterstock_221724718
Delte dette i to, der det ble et møte på skandinavisk og engelsk. 

Basert på tilbakemeldinger og at dette var en ny måte å få ut informasjon på og vi vil nok prøve å bruke dette flere ganger.

Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i IE og Jørn Erik Bøe, forbundssekretær i IE deltok.

Her fikk medlemmene en oppdatering på hva IE hadde gjort i sakene som omhandler karantene og kompensasjon i forbindelse med den pågående pandemien, SARS-CoV-2 viruset.

Lill-Heidi kunne fortelle om det arbeide som har foregått i kulissene den seneste tiden for å få partene i arbeidslivet til kunne samles om å kreve like regler og ikke minst få redusert karantenetiden. Dette har vært krevende å få alle sine ønsker og krav oppfylt.
Her har IE fått samlet Norsk olje og Gass, Norsk Industri og Norges Rederiforbund og de sendte torsdag kveld et felles brev til Helseminister Bent Høie der de ber om vår næring får tilpasset karantene nivået til vår næring. Fellesforbundet har også skrevet under på dette brevet.

Vårt krav har hele tiden vært at vi ville ha tilbake unntaket med 5 dager og 2 negative tester etter ankomst Norge, men vi vet at det som denne gruppen er enige om er 6 dager og 2 tester.

Jørn Erik Bøe orienterte om den kollektive tvisten som nå er under bearbeidelse av LO advokaten. I hovedtrekk så er IE sin påstand at dette innebærer begrensninger i den ansattes mulighet å selv bestemme over sin egen fritid, og at dette utløser etter forbundets oppfatning, rett til kompensasjon. 
Vi håper på en rask avklaring.

Vi får mange henvendelser på dette med at de som bor i Norge kan reise ut uten å sitte i karantene, selv om det kommer fra områder i Norge som har et hardere smittetrykk en der en selv kommer fra. Dette har MAF stor forståelse for, og vi må vel bare si at det er lite fornuft og logikk i dette. Selv om Mærsk nå tester all Norske også og at det må ha en test som er maks 48 timer gammel før utreise, så er det ikke vanskelig å skjønne at det blir ord som frustrasjonen, urettferdig og diskriminerende.

Det er uansett den enkelte operatøren som i den siste ende bestemmer hvordan karantene utover de nasjonale reglene skal være, og her stopper altså vår innflytelse.
maersk-drilling-hardware-page
15.mai.2024

NAF info Mai 2024

Litt om Lønnsoppgjøret, Inspirer, Travel Policy, Helseforsikring, Fagbrev og Internasjonalt ansatte.
Les mer
NAF info Mai 2024
Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
}, []);