21.september.2022

Organisasjonskamp og lønnsoppgjør

fb

 
MAF var helt klar til å gå til streik om ikke våre krav fra årsmøtet ble innfridd.
shutterstock_140786680

Det har kommet flere meldinger om at Industri Energi(IE) mer eller mindre kasta inn håndkleet og ville signere lenge før de andre to forbundene.

Her må vi nok komme mer en aldri så liten rettelse.

For det første så ser vi at den organisasjon kampen som utspiller seg går over i en fase der løgner får florere ute på riggene. I denne infoen så tar vi kun for oss lønnsoppgjøret.

Etter det ble brudd under forhandlingene i Mai så måtte vi til Riksmekleren i slutten av Juni. 
MAF hadde 3 representanter i meklingen. Som i alle andre meklinger kan vi ikke legge ut noe om det som skjedde eller hvilke tilbud som kom for dagen.
Det vi uansett kan si var at vi hadde klare krav og forventninger om at våre krav måtte komme med. Et av hovedkravene fra MAF var dette med en arbeidsgivers rett til å kunne bruke av de ansattes fritid i forbindelse med f.eks. en pandemi, karantene eller testing, og kompensasjon for dette. Så vidt vi vet var det bare IE som hadde med et krav om at dette skulle inn i tariffavtalen og kompenseres for.

Dette var med til siste slutt og da Riksmekleren kom med absolutt siste tilbud var dette tatt vekk. 

Samtidig så hadde to andre klubber i IE også krav som heller ikke Norges Rederiforbund (NR) var villig til å innfri. MAF mente også at prosentsatsen i det siste tilbudet var for lav.

Det endte med at vi måtte stemme over om vi skulle godta tilbudet eller gå i streik. 
MAF og tre andre klubber stemte imot og med våre representanter ble det slik at vi tapte avstemmingen med en! (1) stemme. 

Under denne avstemmingen skjer det som alle bør legge merke til:
SAFE og DSO stod da klar på gangen og ventet på vår delegasjonsleder og ville ha han med for å skrive under på tilbudet. Han måtte faktisk gå og be de vente litt fordi vi var midt i en meget kritisk situasjon. 

Hvordan kan det da ha seg at noen ansatte i Maersk Drilling Norge AS som ikke var der, kan si at IE ikke bidro i lønnsoppgjøret?

De tre organisasjonene forhandler parallelt, alle får samme tilbudet, alle kan si enten ja eller nei. Vi var som sagt veldig nær å stemme ned det siste tilbudet Riksmekleren hadde kommet med. Da kan man vel ikke si at det var noen andre som gjorde mere enn andre.

Jeg har all respekt for både SAFE og DSO under meklingen og det har ikke kommet ett eneste ord om at SAFE eller DSO gjorde noe mere enn andre. Vi vet at det var harde diskusjoner hos både SAFE og DSO og de hadde sine uenigheter, men at også der var det flertallet i delegasjonen som da alle må stille seg bak.

Men la dette dreie seg om hva som kom ut av dette i stedet for å prøve å ta en ære for noe som ikke er der.

At dette i tillegg kommer fra personer som ikke var der og at dette kun blir satt i en sammenheng for å skape splid og strid blir da helt feil og direkte misvisende.

Vi var der, vi vet.

IMG_2953
19.juni.2024

NAF info juni 2024

En info som omhandler lønn/lønnslipp, Internasjonalt ansatte, helseforsikring, firmahytter, reisepolicy, pensjon land, heliportmøter, Inspirer, midlertidig kompetansepool og rett til å gå i land.
Les mer
NAF info juni 2024
shutterstock_186766919
05.juni.2024

Inspirer- juni -24

Hva skjedde egentlig?
Les mer
Inspirer- juni -24
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
04.juni.2024

Inspirer- Avtale signert

På fredag den 31.05.2024, ble protokollen om Inspirer signert mellom Noble Drilling Norge AS(Noble) og Odfjell Technology (Odfjell).
Les mer
Inspirer- Avtale signert
IMG_2951
29.mai.2024

Lønnsoppgjøret offshore 2024

Hva fikk vi egentlig?
Les mer
Lønnsoppgjøret offshore 2024
IMG_1759
29.mai.2024

Inspirer mai 2024

Noble innkaller til teams møte for alle ansatte ombord på Inspirer
Les mer
Inspirer mai 2024
IMG_1756
24.mai.2024

Lønnsoppgjøret 2024- offshore

Enighet i oppgjøret
Les mer
Lønnsoppgjøret 2024- offshore
}, []);