23.mars.2020

Newsletter fra MDN, Covid-19 oppdatering

fb

 
Mange har etterlyst kommentarer fra MAF etter newletter fra MDN idag, her er de.
20120116-104534864
Vi beklager at det ikke har kommet ut noe informasjon den siste tiden. Mye av dette skyldes nok frykten for å skape mer frustrasjon/kaos enn å prøve å komme med noe som da ble feil neste dag.
Slik som forrige uke var, så ble det nye ting å forholde seg til hele tiden, men vi har blitt informert av bedriften hvordan arbeidsgiversiden har sett på denne problemstillingen.
De retningslinjene som er satt av myndighetene og internkrav hos oljeselskapene har forandret seg for oss flere ganger og har gjort at vi har måtte velge bort en felles info, men vi har svart på alle henvendelser som har kommet til oss.
 
I dag kom newsletter fra bedriften der de forklarer hvordan de har bestemt at dette skal løses. De har brukt sin styringsrett og da kommet frem til denne løsningen. Dette ser ut for oss som den måten de fleste i bransjen har bestemt seg for å håndtere dette.
Det må være helt klart for alle at dette ikke er noe som MAF har forhandlet frem. Dette er ett Newsletter fra bedriften og ikke en protokoll som er underskrevet av to parter.
Som lokal klubb så kan ikke vi lage noe som bryter vår tariffavtale eller på annen måte bryter med da til enhver tids gjeldende regelverk.
Industrienergi(IE) har vært i samtaler med motparten flere ganger om denne saken. Dette er Norges Rederiforbund(NR) som er vår motpart og Norsk Olje og Gass(NOG) for de faste installasjonene.
Det er disse aktørene som kan lage dispensasjoner som vi kan bli omfattet av. Det betyr i praksis at det er IE som nå må bli enige med NR og NOG om endringer.
Som man kan lese utifra newsletter så henvises det til nasjonale krav rundt det med karantene, og det betyr i praksis at bedriften hevder da at de ikke har noe lønnsplikt om noen da ikke kommer til Norge og er i karantene. Så hva skjer om man ikke reiser til Norge og tar karantenen som da pr nå er på 14 dager? I verste fall så stopper MDN lønnen, og vi vet ikke hvordan de kommer til å se håndtere det som for de vil være å ikke møte på jobb.

Lokalt kan vi dessverre ikke gjøre noe annet enn å få alle sakene over til IE. Til oppklaring så er det ikke MAF som da bestemmer om dette er en sak som da vil gå videre i systemet. Det er det IE som da må ta en avgjørelse på om de mener at dette er noe som de vil ta videre til domstolene for en avgjørelse.
 
Vi er i konstant dialog med IE og vi tar opp alle aktuelle problemstillinger som kommer inn.
Igjen, det må presiseres at det er bedriften som har bestemt dette, og det er de som også skulle ha svart på alle spørsmål som dere har som omhandler dette Newsletter.
Uansett så vil vi samle opp det som kommer til oss og legge ut dette på hjemmesiden. 

Engelsk oversettelse kommer.

23.mars 2020
20131001-124549421
01.desember.2023

Valget til NAF-styret 2024 har startet

Alle stemmeberettigede skal ha mottatt e-post fra post@mafsiden.no med link til valget via Surveymonkey
Les mer
Valget til NAF-styret 2024 har startet
20110407-142743791
01.desember.2023

​KHVO

Utpeking av Koordinerende Hovedverneombud (KHVO)
Les mer
​KHVO
LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
}, []);