23.mars.2020

Newsletter fra MDN, Covid-19 oppdatering

fb

 
Mange har etterlyst kommentarer fra MAF etter newletter fra MDN idag, her er de.
20120116-104534864
Vi beklager at det ikke har kommet ut noe informasjon den siste tiden. Mye av dette skyldes nok frykten for å skape mer frustrasjon/kaos enn å prøve å komme med noe som da ble feil neste dag.
Slik som forrige uke var, så ble det nye ting å forholde seg til hele tiden, men vi har blitt informert av bedriften hvordan arbeidsgiversiden har sett på denne problemstillingen.
De retningslinjene som er satt av myndighetene og internkrav hos oljeselskapene har forandret seg for oss flere ganger og har gjort at vi har måtte velge bort en felles info, men vi har svart på alle henvendelser som har kommet til oss.
 
I dag kom newsletter fra bedriften der de forklarer hvordan de har bestemt at dette skal løses. De har brukt sin styringsrett og da kommet frem til denne løsningen. Dette ser ut for oss som den måten de fleste i bransjen har bestemt seg for å håndtere dette.
Det må være helt klart for alle at dette ikke er noe som MAF har forhandlet frem. Dette er ett Newsletter fra bedriften og ikke en protokoll som er underskrevet av to parter.
Som lokal klubb så kan ikke vi lage noe som bryter vår tariffavtale eller på annen måte bryter med da til enhver tids gjeldende regelverk.
Industrienergi(IE) har vært i samtaler med motparten flere ganger om denne saken. Dette er Norges Rederiforbund(NR) som er vår motpart og Norsk Olje og Gass(NOG) for de faste installasjonene.
Det er disse aktørene som kan lage dispensasjoner som vi kan bli omfattet av. Det betyr i praksis at det er IE som nå må bli enige med NR og NOG om endringer.
Som man kan lese utifra newsletter så henvises det til nasjonale krav rundt det med karantene, og det betyr i praksis at bedriften hevder da at de ikke har noe lønnsplikt om noen da ikke kommer til Norge og er i karantene. Så hva skjer om man ikke reiser til Norge og tar karantenen som da pr nå er på 14 dager? I verste fall så stopper MDN lønnen, og vi vet ikke hvordan de kommer til å se håndtere det som for de vil være å ikke møte på jobb.

Lokalt kan vi dessverre ikke gjøre noe annet enn å få alle sakene over til IE. Til oppklaring så er det ikke MAF som da bestemmer om dette er en sak som da vil gå videre i systemet. Det er det IE som da må ta en avgjørelse på om de mener at dette er noe som de vil ta videre til domstolene for en avgjørelse.
 
Vi er i konstant dialog med IE og vi tar opp alle aktuelle problemstillinger som kommer inn.
Igjen, det må presiseres at det er bedriften som har bestemt dette, og det er de som også skulle ha svart på alle spørsmål som dere har som omhandler dette Newsletter.
Uansett så vil vi samle opp det som kommer til oss og legge ut dette på hjemmesiden. 

Engelsk oversettelse kommer.

23.mars 2020
Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);