04.april.2020

Nei til endring av rotasjon, hovedfokus skal være karantene utfordringene

fb

 
Det ble fredag avholdt ekstraordinært møte for alle klubblederne på NR området(flyterigg).
Coronavirus

På møtet var også styret i NR-Forum deltakere samt 2 nestledere i Industri Engergi og andre i forhandlingsavdelingen i Forbundet.
En av tingene som ble diskutert var annen rotasjonsordning enn 2-4. Det har nå blitt bestemt at man ikke vil arbeide for å endre rotasjonen fra den vi har idag. 

MAF mener at det er å få endret karantenereglene er det absolutte viktigste. Man må prøve å finne alternative løsninger, som kan være, hjemmekarantene, kortere karantene om man ikke reiser kollektivt, egen transport og ikke minst at man som ett minimum har det samme reglen som opp mot Sverige og Finland.

Dette må forbundet prioritere og nå begynner det å haste. MAF oppfordrer IE til snarest og igjen ta kontakt med Norges Rederiforbund(NR) for å sette press på de instansene som kan påvirke dette. Det gjelder like mye å på sett på hva som er sikkerhetskritisk personell da det ikke er noen stillinger på vårt område som er definert som dette. Når vi ser hvordan oljeselskapene gjør det fordi de er regnet som å ha funksjoner som er samfunnskritiske, så mener vi at våre utenlandske skal behandles likt og ikke la det være hvor du er ansatt som skal være avgjørende. Man har ikke noe mindre smitte om man har en stilling som er definert som samfunnskritisk. 

Maersk Drilling Norge følger de retningslinjer som Folkehelseinstituttet(FHI) gir og det er på nasjonalt plan at dette må forandres. Vi ser at det oljeselskapene organiserer dette på forskjellige måter også for de som bor i Norge.

Her må alle arbeidsgivere og arbeidsgiverorganisasjoner ta ett tak for næringen, slik at man kan finne løsninger som faktisk går an å gjennomføre.

Det kan ikke bli mere feil enn at når en som er bosatt i Sverige kan gå på pub kvelden før man skal reise offshore, og en som er bosatt f.eks i Danmark eller UK må i karantene 14 dager. Man skjønner godt da at disse som er i karantene som er "rene" kommer ut på rigg å treffer nordmenn og svensker som har helt andre regler. Dette må nå ordnes, og det haster.
 
20131001-124549421
01.desember.2023

Valget til NAF-styret 2024 har startet

Alle stemmeberettigede skal ha mottatt e-post fra post@mafsiden.no med link til valget via Surveymonkey
Les mer
Valget til NAF-styret 2024 har startet
20110407-142743791
01.desember.2023

​KHVO

Utpeking av Koordinerende Hovedverneombud (KHVO)
Les mer
​KHVO
LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
}, []);