05.desember.2022

Invincible til Stavanger

fb

 
87 blir midlertidig permittert
20100929-141635518
Invincible arbeider i dag på Ivar Aasen for AkerBP, hvor operasjon forventes ferdigstillet siste halvdel av desember. Riggen vil etterfølgende bli flyttet til Åmøyfjorden utenfor Stavanger, hvor den vil ligge i opplag inntil neste oppdrag som har planlagt oppstart i begynnelsen av april 2023. Det forventes å oppbemanne riggen igjen siste halvdel av mars 2023.

Det planlegges med en riggbesetning på 22 (totalt 66) pluss catering, de resterende 87 blir midlertidig permittert. NAF mener at det kunne vært færre permitteringer på grunn av den korte tiden det er mellom oppdragene, men har forståelse for at dette er et kompromiss innenfor alliansen. 
 
Vi har vært i drøftelse møter med bedriften og vi er enige om at ingen blir permitteret lengre enn 12 uker. Det betyr at bedriften kan permittere riggvis. Det vil si at de som har sin arbeidsplass ombord på Invincible blir midlertidig permittert dersom de ikke er en del av stakking crewet som teller 22(totalt 66).
 
Hva innebærer det å bli midlertidig permittert?
Kort fortalt så har arbeidsgiver krav til varsel om permitteringer 14 dager før permitteringen settes i verk. Arbeidsgiver har da plikt til å betale de første 45 dagene ordinær lønn. Etter arbeidsgiver perioden kan man søke dagpenger via NAV.
Vi er enige om at bedriften først skal spørre de midlertidig permitterte dersom de ønsker benytte annet personell som er fast ansatt i Noble Drilling Norge AS(NDN). 

La oss ta ett eksempel:
Man får varsel om midlertidig permittering 6.desember, da blir man tidligst permittert den 20.desember. En forutsetning for dette er at man er ferdig avspasert. Arbeidsgivers lønnsplikt starter først da man er ferdig avspasert. De første 45 dagene etter dette betaler NDN ordinær lønn. Deretter er NDN fritatt fra lønnsplikt, da må man søke NAV om dagpenger. 

Reiser man på jobb i arbeidsgivers lønnsplikt periode, stopper dagene bedriften betaler permitteringslønn for, og fortsetter løpende etter endt avspasering.
Reiser man på jobb når man får dagpenger fra NAV, avsluttes dagpenger og man kan på nytt søke dagpenger når man er ferdig avspasert.

Vi har fått med i protokollen at NDN forplikter å ta midlertidig permittert personell tilbake på lønn fra første utreise etter oppbemanning i mars, dog skal ingen være midlertidig permitterte lenger enn 12 uker. Normalt vil det være slik at den som har vært midlertidig permittert lengst skal først tilbake i arbeid. 
 
I opplag ved Stavanger
Riggen blir liggende i Åmøy fjorden like utenfor Stavanger. Besetningen ombord vil være omlag 22 pluss catering. Stillingene og antallet er her: 
3 OIM, 3 DSL, 6 Tourpusher, 3 TSL, 3 Maintenance Engineer, 3 MSL, 6 Roughneck, 6 Crane Opr, 3 Assistant Crane Opr, 6 Roustabout, 6 Operator Technical, 3 Engine Mech, 3 ET, 3 Electrician, 3 Hydraulic, 3 Medic og 3 Logistics Coordinator. Dette utgjør 66 personer tilsammen.
 
 
Protokollene finner du ved å gå til denne siden: https://www.mafsiden.no/protokoller​
 
LO%20Frode%20Larsen
29.november.2023

IE og oljepolitikk?

Hvad gør Industri Energi i LO?
Les mer
IE og oljepolitikk?
IMG_2961
24.november.2023

NAF info november 23

En info om kurs, kontraktsituasjonen, punkt 3.7, PC/vernebriller, helseforsikring og helikoptertransport.
Les mer
NAF info november 23
Stavanger%20Tinghus
09.november.2023

Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne

Den første pilotsag er berammet i Stavanger tingrett d. 20-24. november
Les mer
Industri Energi går nu i tingretten for karantænesagerne
IMG_2961
02.november.2023

Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov

Alliancen virkede endnu engang
Les mer
Kontrakt og bemanningssituasjonen - 2.nov
shutterstock_186766919
20.oktober.2023

NAF info oktober 23

En info om kontraktsituasjonen, rigg-besøk, rett til å gå i land, helseforsikring, røykdykkertest, privat telefonbruk, tilskudd til vernebriller og tillitsvalgtkonferanse.
Les mer
NAF info oktober 23
Noble_Corporation_Logo
18.oktober.2023

Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023

Her er brev sendt ut til alle ansatte i Noble Drilling Norge as
Les mer
Noble nyhetsbrev 18.oktober 2023
}, []);