21.juni.2023

Informasjon i forbindelse med mulig streik på Noble Integrator

fb

 
Årets lønnsoppgjør er ikke avsluttet, vi er innkalt til Riksmekleren onsdag den 28.juni kl 09.00
IMG_1759

NAF forbereder seg nå på en eventuell streik. Rederne kom med ett tilbud som var for lavt, vi la inn motkrav, da brøt Rederne.

Er det ikke oppnådd enighet ved midnatt, natt til torsdag den 29.juni, blir det streik. Streiken er da ett faktum på Noble Integrator. Samtidig vil 11 andre enheter/lokasjoner på vårt område bli tatt ut i streik på norsk sokkel.

 

Hva betyr dette for dere som er om bord, eller skal om bord, dersom streiken blir iverksatt? 

Først av alt skal det iverksettes nedstengning av riggen. Hvordan dette skal gjøres skal være klart og overlevert til IE dersom streiken blir ett faktum. Det er NDN og AkerBP(Operatør) som skal overlevere ”nedstengningsprosedyren”.

Så skal det etableres en sikkerhetsbemanning om bord. 
En lokal sikkerhetsbemanningsprotokoll for hver enkelt enhet skal være utarbeidet til en hver tid, denne finner du her:
Endelig navn på hvem som inngår i sikkerhetsbemanningen er ikke avklart enda, men ansiennitet i stilling om bord på riggen er den utløsende faktoren. Det andre kriterier er at alle har kvalifikasjonene for spesifikke beredskapsfunksjon. 

De som ikke er en del av sikkerhetsbemanningen om bord vil måtte risikere å reise onshore. Da kan/vil nok bedriften mene at man ikke lenger opptjener lønn, man er altså i streik.

Så hva gjør jeg da, vist jeg må reise hjem?

Industri Energi gir deg strekestøtte som for tiden er på NOK 223,- pr. time i de timene du faktisk skulle jobbet. Dette er skattefri utbetaling. NAF vurderer om man skal gi streikestøtte, men dette er enda ikke bestemt.

Vist man ikke er en del av sikkerhetsbemanningen om bord og ikke reiser på arbeidet, da gjelder det overstående. Altså man får streikestøtte fra Industri Energi og eventuelt streikestøtte gis i tillegg fra NAF.

De som er en del av sikkerhetsbemanningen om bord opprettholder sin lønn.

Så skal det nevnes. Normalt ved streiker offshore så gir arbeidsgiver lønn til alle som ikke hadde rett på lønn dersom man oppnår enighet når partene treffes og blir enige under streiken, altså etterbetales lønn.

Vi vil ha en direkte dialog med hver enkelt medlem som er om bord på Integrator dersom streiken blir en faktum.

Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);