17.juli.2020

Info medio Juli 2020

fb

 
En info som omhandler karantene, sykdom i karantene og tillitsvalgte.
Gardermoen
Karantene for AkerBP
Mange har sikkert fått med seg at Integrator og Invincible skal over til henholdsvis Ivar Aasen og Valhall. Det betyr at begge enhetene vil være tilknyttet oljeproduserende enheter og at AkerBP har egne regler for karantenen for disse installasjonene. Dette har bedriften opplyst oss om, men de venter på endelig beskjed om hvordan dette skal gjennomføres fra AkerBP.

Bedriften vil da kalle inn MAF umiddelbart, for å prøve å finne løsninger på hvordan dette skal håndteres. 

Vi vil komme med mere info så snart det lar seg gjøre.

Karantene for UK personell
Sist fredag så fikk vi vite at alle fritidsreiser fra UK ikke ville gi karantene, men at arbeidsreiser fremdeles skulle ha det. En mere idiotisk bestemmelse skal man vel lete lenge etter, og i den forbindelse så ble denne mail sendt til IE med ett helt klart budskap om at slik kan vi ikke ha det.

Dette ble så omgjort senere på kvelden den 10.07.20, slik at også arbeidsreiser ble fritatt karantene.

Dette løste heller ikke alt, da vi har ansatte som er boende i andre land, så jobben er fremdeles ikke ferdig her.

Legger ved mail sendt til IE og andre:

Hei dere.
Vet det er ferie og helg for noen, men jeg må be om hjelp. Medlemmene har desverre ikke ferie på samme tid, og da må man stille opp. 

Jeg må bare beklage på vegne av duste-Norge når det gjør alt for å redde reisenæringen ved å åpne opp for feriereiser men ikke for de som skal på jobb, feks fra UK. 

Er det virkelig slik at ingenting kan gjøres for å påvirke noen for at dette kan ordnes slik at de som skal på jobb også skal kunne slippe karantene?

Alt har vært opp mot arbeidsreiser nå, men så er det plutselig feriereiser det blir åpnet for. 

Det er noen som har blitt hørt her med tanke på hvem som nå får reise inn? Har vi sovet i timen? 

Jeg ber dere i innstendig om at dette blir tatt opp ved aller første anledning og at det blir gjort alt dere kan for at dette, om muligens det mest uforståelig vedtaket i manns minne blir ordnet slik at våre over 80! ansatte i UK kan slippe karantene på jobbreiser. 

Vi har personer som nå reiste hjem etter 132 dager i Norge, og nå må dette ta slutt. 

Dette har ikke noe med spredning av covid-19, dette er bare byråkrati.

Håper at dere får formidlet dette videre og at oljeselskapene og ikke minst LO nå gjør en innsats for at vi kan få likestilt arbeidsreiser med fritidsreiser i dette tilfellet.

Vet det er helg, vet det er ferie, vet at dere har hatt det travelt, men jeg må igjen be om at dere gjør det som er mulig, og ikke minst informerer om deres standpunkt og hva dere har tenkt å gjøre for disse medlemmene. 

Ha en videre fin dag, jeg skal prøve å forklare alle som tar kontakt om hvorfor alle i UK blir rammet på denne måten og hvorfor ikke MAF har fikset dette. 

Mvh 
FrodeSygdom og permisjon i karantænetiden.
En de andre mange andre udfordringer vi har haft, men som heller ikke er afgjort endnu, gælder dem som har været sygemeldte, eller dem som har meldt sig raske inden for den påkrævede karantæneperiode.

Bedriften har også her forholdt sig ret til at går til træk i lønnen, hvis ikke man har kunnet aftale andet, som for eksempel at flytte sin tur eller skylde nogen dage.  Sagen er sendt til IndustriEnergi på generel basis.

Tarifaftalen punkt 14.1 a-b-c
Tarifaftalens bestemmelser under punkt 14.1 a-b-c  (dødsfall/teminalfase i nærmeste familie, dokumentert sykdom i kjernefamilien, fødsel av eget barn) har også været udfordret, og vil stadig være det ved kommende lignende karantæne situationer.  Såfremt man på grund at en af nævnte tre situationer under a,b og c,  ikke kan gennemføre den påkrævede karantænetid, vil bedriften også her forholde sig ret til at gå til trekk i lønn.  Dermed er alt under punktet 14.1 a-b-c egentlig sat ud af kraft.  Denne problemstilling er også sendt til IndustriEnergi.


Tillitsvalgte:
Som følge af nedmanninger og deraf omrokkeringer af personale, er der desværre mange tillitsvalgte som har mistet deres hverv.  Vi opfordrer til at der arrangeres valg på de hold hvor vi mangler.  Der sendes lister ud til de tillitsvalgte i dag.


 
Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);