27.mars.2020

Info Corona

fb

 
MAF har ett behov for enda engang å forklare vår rolle i dette som omhandler karantene.
20130905-14330158
Det siste døgnet har det kommet mange spørsmål og klager på matserveringen for de som nå er på Clarion Energy, og det er også kommet kritikk for at MAF ikke er tilstede på hotellet i denne krisesituasjonen.
Til det siste så vil både MAF(Bår Inge Pedersen) og vernetjenesten(KHVO Anders Blom) komme dit i morgen og vil være å treffe fra klokken 12. I dag så har MAF hatt møte med bedriften, for å snakke om de problemene som nå har oppstått, og de vil også gjerne komme til hotellet i morgen, og forklare situasjonen. 

Det er vel nå over 40 personer som er i karantene, og av hensyn til smittefare så vil dette forgå utendørs. Vi oppfordrer alle til å møte og få stilt de spørsmålene som dere har til alle parter. Det er Jakob Korsgaard og Astrid Ivesdal som kommer fra kontoret. Bår Inge Pedersen og Anders Blom vil være igjen etter møte for de som skulle ha behov for mere info. 

I møte i dag mellom MAF og MDN var dette med maten ett av temaene. MAF tok opp dette i går kveld, da de første bildene av Lasagne, loff og salatblad kom på mail. Vi har den dypeste respekt for de problemene som nå kommer som følge av denne pandemien og da er det viktig at det blir oppklart en del ting.

Bedriften følger i dag en standard som er satt av industrien, og i det så ligger det ifra sin arbeidsgiverorganisasjon(NR) så skal bedriften sørge for overnattingsted. I utgangspunktet stopper det her. MDN har da valgt å i tillegg gi 3 måltider pr dag, sørge for vask av klær(dette er på plass nå), bagasjeoppbevaring og transport. Dette er goder som bedriften IKKE trenger å gi og dette er det bedriften som har bestemt. MAF har ikke hatt noen anledning til å forhandle på medlemmene sine vegne denne gangen. Overenskomsten er ikke brutt, ett slikt tilfelle med karantene er ikke regulert og derfor mener bedriften at dette er den måten det skal løses på. Om ikke Industrienergi(IE) og NR kan finne en annen måte å løse dette på, med tanke på kompensasjon,diett osv, så er det ingenting MAF kan gjøre denne gangen. Til ingen trøst men det kan opplyses om at i andre firmaer så er for eksempel ingen måltider, staffhouse som overnatting, ingen vask av klær, osv.

Vi vet at det letes etter løsninger på veldig høyt nivå i forhold til karantene, transport osv.

Vi kan bare håpe at det finnes en enklere måte å få alle medlemmene tilgjengelig for å kunne reise offshore.
Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);