26.oktober.2022

Generell info oktober 2022

fb

 
En info fra månedsmøte og de siste ukenes aktiviteter
Maersk-Drilling-Resilient-3-160

Fusjon, Maersk Drilling Norge AS og Noble Drilling Norge AS.

Har nå hatt møte med bedriften og vi kan opplyse om at dette i grove trekk, kun egentlig ble en navneendring.

Noble Drilling Norge AS opprettholder den juridiske enheten som Maersk Drilling Norge AS hadde, kun med nytt navn.

Da mener bedriften og NAF at da fortsetter alle avtaler som før.

Bedriften og NAF vil lage en egen protokoll som sier at alle gjeldende protokoller for MDN videreføres inn i det nye selskapet, Noble Drilling Norge AS.

Dette gjelder da protokoller, overenskomstens særavtaler, ansettelseskontrakter og ikke minst retten til gjenansettelse. 

For de med internasjonale ansettelse så har også disse selskapene kun endret navn. NAF har ellers en klar oppfatning av vi ønsker lokale ansettelser for våre medlemmer.

 

Heliport besøk

Det har vært utrolig positivt og kjekt å få treffe så mange medlemmer de siste ukene.

Vi var i Bergen og hadde forhåpning om å få treffe to crew som skulle ut og de to som da kom inn. Her ble det slik at vi kun fikk treffe se som skulle ut pga helikopterproblemer.

Vi har igjen en del på Noble Intrepid, men når det er sagt så er vi nesten vært innom alle crewene som har utreise/innreise i Stavanger.

 

Sykemeldt eller permisjon i karantenetiden

I de første 8-9 måneder af corona pandemien forholdt bedriften sig ret til at gå til træk i løn, hvis man enten var sygemeldt eller havde behov for permisjon i henhold til overenskomstens punkt 14.1 a, b eller c, i den pålagte karantænetid. Alternativt kunne man flytte på sin tur, eller skylde dage til bedriften. 

MAF har altid ment at denne praksis var forkert, og hvis vi fortsat ikke kan opnå enighed med bedriften, vil vi tviste på de sager som vi har fået ind. 

For at få afklaret hvor stort omfanget er, og for at sikre at alle berørte kan komme med i en eventuel sag, efterspørger vi alle som i perioden marts 2020 til ca. november 2020 enten var sygemeldte eller havde behov for velfærdspermisjon i den pålagte karantæneperiode, og af den grund enten blev trukket i lønn eller måtte skylde dage til bedriften.  

Svar udbedes inden 2 uger til: jornbhansen@gmail.com

 

Styremøte og tillitsvalgskonferanse

Ellers så gleder vi oss til det første styremøte i Noble Ansattes Forening og den første tillitsvalgt konferansen som kommer om 3 uker. 

Vel møtt.

 

Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);