04.april.2020

Nei til endring av rotasjon, hovedfokus skal være karantene utfordringene

fb

 
Det ble fredag avholdt ekstraordinært møte for alle klubblederne på NR området(flyterigg).
Coronavirus

På møtet var også styret i NR-Forum deltakere samt 2 nestledere i Industri Engergi og andre i forhandlingsavdelingen i Forbundet.
En av tingene som ble diskutert var annen rotasjonsordning enn 2-4. Det har nå blitt bestemt at man ikke vil arbeide for å endre rotasjonen fra den vi har idag. 

MAF mener at det er å få endret karantenereglene er det absolutte viktigste. Man må prøve å finne alternative løsninger, som kan være, hjemmekarantene, kortere karantene om man ikke reiser kollektivt, egen transport og ikke minst at man som ett minimum har det samme reglen som opp mot Sverige og Finland.

Dette må forbundet prioritere og nå begynner det å haste. MAF oppfordrer IE til snarest og igjen ta kontakt med Norges Rederiforbund(NR) for å sette press på de instansene som kan påvirke dette. Det gjelder like mye å på sett på hva som er sikkerhetskritisk personell da det ikke er noen stillinger på vårt område som er definert som dette. Når vi ser hvordan oljeselskapene gjør det fordi de er regnet som å ha funksjoner som er samfunnskritiske, så mener vi at våre utenlandske skal behandles likt og ikke la det være hvor du er ansatt som skal være avgjørende. Man har ikke noe mindre smitte om man har en stilling som er definert som samfunnskritisk. 

Maersk Drilling Norge følger de retningslinjer som Folkehelseinstituttet(FHI) gir og det er på nasjonalt plan at dette må forandres. Vi ser at det oljeselskapene organiserer dette på forskjellige måter også for de som bor i Norge.

Her må alle arbeidsgivere og arbeidsgiverorganisasjoner ta ett tak for næringen, slik at man kan finne løsninger som faktisk går an å gjennomføre.

Det kan ikke bli mere feil enn at når en som er bosatt i Sverige kan gå på pub kvelden før man skal reise offshore, og en som er bosatt f.eks i Danmark eller UK må i karantene 14 dager. Man skjønner godt da at disse som er i karantene som er "rene" kommer ut på rigg å treffer nordmenn og svensker som har helt andre regler. Dette må nå ordnes, og det haster.
 
Kran%20offshore
19.april.2024

NAF info april 2024

En info om kontraktsituasjonen, NAF styremøte, floorhands, sikkerhetsbriller, sikkerhetsmøter, helseforsikring, internasjonalt ansatte, karantenesaken, lønns/reiseregninger input og medarbeider rådgiving.
Les mer
NAF info april 2024
IMG_1759
28.mars.2024

Sykefraværsoppfølging

De siste månedene har NAF vært i dialog med bedriften for om mulig få til en avtale der NAF bruker ressurser til å ta kontakt med dem som har meldt seg syk
Les mer
Sykefraværsoppfølging
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
}, []);